Intrebări Frecvente

Ce trebuie sa știi despre softul PontajOK

În cazul în care ai citit deja site-ul nostru din scoarță în scoarță însă simți că mai există nelămuriri, am decis să îți răspundem unor întrebări pe care s-ar putea să le ai. Bineînțeles, informația legată de softul nostru de pontaj electronic este bogată, așadar ne poți contacta dacă vrei să afli mai multe, iar pe parcursul timpului noi vom face update-uri și în această secțiune.

De ce un soft electronic de pontaj și nu o foaie de pontaj?

Există câteva motive extrem de bune pentru care o metodă de pontaj electronic este mult mai utilă pe termen lung decât clasica foaie de pontaj pe hârtie. Acestea nu țin doar de aspectul practic, ci și de implicațiile financiare. În primul rând, există riscul ca un dosar cu astfel de foi să se piardă, se fie deteriorat sau să conțină date incorecte, rezultate din erori umane.

În al doilea rând, angajații pot uita de completarea foilor de pontaj, ceea ce ar duce la confuzii atât în interiorul companiei, cât și în fața legii, în cazul unui control al fișelor de pontaj. Iar o astfel de problemă se încheie de obicei cu o amendă dată firmei. În al treilea rând, menținerea dosarelor cu astfel de date nu este deloc practică, la fel cum nu se pot extrage din ele informații prețioase referitoare la organizarea muncii, la împărțirea sarcinilor pe echipe și proiecte, sau date utile referitoare la time management.

Un antreprenor interesat de creșterea companiei sale va privi mai departe de obligativitatea legală a pontajului, pentru a beneficia de toate avantajele pe care un soft de pontaj precum PontakOK le oferă.

Cât timp petrec angajații folosind aplicația de pontaj?

Câteva secunde. Practic, tot ce au de făcut e să o deschidă și să folosească opțiunile Start/Stop. Nimic mai mult. În mai puțin de un minut scapă de o grijă.

De ce sistem de operare au nevoie angajații pentru a folosi PontajOK?

Softul nostru de pontaj online funcționează atât pe Android, cât și pe iOS și poate fi accesat și de pe desktop.

Aplicația poate fi consultată oricând pentru a se vedea orele lucrate?

Da, în absolut orice moment se pot descărca rapoarte privind activitatea angajaților, folosindu-se diverse filtre pentru a vedea orice informație este pusă la dispoziție prin softul de pontaj electronic.

Cum află liderul de echipă de cererile de concediu?

Liderul de echipă este informat printr-un mail de cererea nouă de concediu, însă aceasta va apărea și în aplicație.

Pe lângă aplicația PontajOK de ce mai este nevoie pentru a calcula pontajul fiecărui angajat conform legii?

De absolut nimic. Toate datele necesare și relevante se găsesc în softul de pontaj. Iar angajații au acces la PontajOK și prin Android, și prin iOS.

Pe lângă informațiile din softul de pontaj ar trebui să existe și documente scrise referitoare la orele de muncă?

Nu. Legea prevede obligativitatea de a prezenta informații precise referitoare la orele de muncă, însă nu este stipulat nicăieri că acestea sunt obligatorii într-un astfel de format non-stop. Rapoartele se pot personaliza și imprima oricând de către liderii de echipă și adminul cu acces în sistem.

În ce condiții se poate folosi PontajOK gratuit?

Primii 5 useri ai unei companii înregistrați în PontajOK au parte de acces gratuit, se plătește atunci când pe cont există mai mult de 5 utilizatori ai funcției de pontaj electronic.

Se poate oferi training pentru folosirea aplicației de pontaj?

Pentru mai multe detalii referitoare la un astfel de training te rugăm să ne dai un telefon. Considerăm că principiul ”one size fits all” nu se potrivește atunci când vine vorba de folosirea aplicației pe termen lung, așadar vrem să facem tot posibilul să ușurăm utilizarea aplicației pentru angajații companiei oferindu-le acces facil la informații.