PontajOK și valoarea legală a informațiilor extrase

PontajOK și valoarea legală a informațiilor extrase

Inițial, PontajOK nu a fost conceput pentru a acoperi o nevoie legală. Povestea softului electronic de pontaj a început atunci când noi, cei de la Elysian Software și CirrusNET căutam o soluție pentru a gestiona mai bine timpul investit în proiectele noastre. Aveam nevoie de un overview clar al împărțirii taskurilor între noi, așa că am început să dezvoltăm această aplicație pe care am îmbunătățit-o de-a lungul timpului conform nevoilor pe care le aveam.

Lovindu-ne, ca toate companiile, de problema pontajului, care trebuie oferit organelor de control în mod detaliat, cu orele de început și sfârșit ale activității, am realizat potențialul pe care PontajOK îl are și pentru alte companii. Pe lângă informațiile utile pe care le stochează, statisticile pe care le oferă și metricii pe care îi pune la dispoziție, softul nostru de pontaj ajută firmele să scape de neplăcerile legale care pot apărea în cazul în care nu respectă Ordonanța de Urgență numărul 53 din 4 august 2017.

Conform articolului 119 al acesteia ”Angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă definit potrivit art. 16^1 evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.”  Amenzile aferente nerespectării legii sunt între 1500 și 3000 de lei, însă chiar dacă sumele nu sunt extrem de mari, controalele pot avea loc oricât de des decid inspectorii din organul de control. Merită, deci, riscul? Noi am spune că nu, mai ales că astfel de controale pot viza firmele din orice domeniu și de orice mărime. Așadar, inclusiv un freelancer care deține un SRL al cărui singur angajat este el însuși poate fi controlat în ceea ce privește pontajul. Și amendat în cazul în care nu poate oferi informații exacte legate de activitatea sa.

În cazul utilizării PontajOK angajații scapă de completat rapoarte detaliate, folosindu-se de butonul Start/Stop, iar compania poate extrage oricând din soft informațiile exacte care se solicită în cazul unui control. Pentru freelanceri, softul este util atât datorită valorii sale legale, cât și datorită informațiilor în plus pe care le oferă în ceea ce privește gestiunea proiectelor și time management-ul.

Rapoartele pentru controale se personalizează simplu, putându-se oferi doar pentru anumiți angajați și pe anumite perioade de timp, pentru a face munca tuturor mai ușoară și mai rapidă.

Astfel, pentru un cost de 1.5 euro/lunar per utilizator (care se aplică începând de la al patrulea user) firma poate evita amenzi, trece rapid prin controale legale legate de pontaj și beneficia de informații extrem de utile legate de organizarea, și evident, dezvoltarea sa pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *